425 YH-poäng, 2 år

Marin serviceingenjör är problemlösaren som med kort varsel kan inställa sig i alla delar av världen, är flexibel och har bred kunskap för att bli involverad i vilka tekniska utmaningar som helst. Den som gör det omöjliga möjligt!

Utvecklingen av el och elektronik på fartyg och båtar sker i snabb takt. Idag är kopplingen mellan elektronik, hydraulik och mekanik allt vanligare. Som marin serviceingenjör innebär det att man självständigt och fackmannamässigt ska kunna utföra service, reparation, installation och tekniskt underhåll på el, elektroniksystem, motorer i fartyg och fritidsbåtar och andra marintekniska produkter. Arbetet ger möjligheten att arbeta internationellt och i arbets­ledande positioner. Man är företagets ansikte utåt och skapar och bibehåller goda relationer med kunderna.
Ansökan och mer information hittar ni via denna länk.

SMTF sitter med i ledningsgruppen för Marin serviceingenjörutbildningen tillsammans med representanter från industrin för att säkerställa att utbildningens innehåll matchar behovet hos de marintekniska företagen. Utbildningen pågår under 2 år, ges på distans och inkluderar  8 fysiska träffar för praktik och studiebesök.

Företag som önskar kontakt med kursdeltagare för praktik eller för att visa upp sig som potentiella arbetsgivare kan ta kontakt med Ingrid Antonzon som är utbildningsledare;

Tel: 0522-69 60 81
@: ingrid.antonzon@uddevalla.se

Video