Som ett första steg mot framtida samarbeten samlades omkring 40 personer i Landskrona för att tala om bränsleceller som en potentiell energikälla ombord på fartyg.

Tidigare i veckan arrangerade SMTF tillsammans med Landskrona stad och SRSS (Sjöräddningssällskapet) evenemanget ”Alla pratar om bränsleceller!”. Målet var att sprida information om bränsleceller som en potentiell energikälla ombord på fartyg, något som är högintressant inom branschen men som ännu ses som lite främmande och oprövat.

På plats i Landskrona fanns ett 40-tal personer, både behovsägare och leverantörer som intresserat lyssnade på några av Sveriges ledande experter inom bränsleceller. Talarna berörde allt ifrån hur en bränslecell fungerar till hur den kan användas och implementeras i maritima system.

Andreas Bach, SMTF:

”Jättekul med en sådan uppslutning! Vi hoppas att kunskapen om bränsleceller i maritima system har ökat. Med stor sannolikhet kommer de att användas som energikälla i framtidens elektrifierade fartyg.  Vi vill skapa utvecklingsprojekt kopplat till det här och tror att det är något som skulle intressera flera av dagens deltagare men även andra aktörer som kanske inte hade chansen att vara med.”

Vill du veta mer om evenemanget eller har du en projektidé? Kontakta Andreas Bach