Idag har SMTF glädjen att presentera sin nya medlem Universal Power och deras tekniska chef, Simon Helgesson.

Simon Helgesson: simon.helgesson@universalpower.se
Hemsida: Home – Universal Power

 

Simon Helgesson är teknisk chef på Universal Power som är generalagentur för dieselmotorer, främst Perkins och Kubota. Man jobbar både mot industri och den maritima sidan och företagets styrka är kundanpassningar efter önskemål i egen verkstad. De bygger också egna generatoraggregat för bland annat marinindustri i Norge och Sverige och arbetar som agentur för olika framdriftssystem.

– Du hittar våra lösningar både inom industri och inom det maritima området. På land i allt från grävmaskiner till fjärrstyrda rivningsrobotar och inom det maritima gäller det främst framdriftsmotorer och generatoraggregat. Vårt fokus är att alltid lösa kundens behov och komma med förslag på nya lösningar, säger Simon.

Söker skarpt samarbetsprojekt
Nu söker företaget nya samarbeten inom det maritima området. De vill lära sig mer om tekniken och lagar och regler för att förstå sina partners utvecklingsbehov.

– Vi söker projekt där vi kan samverka kring framtiden teknik. Vi har möjlighet att arbeta fram motorprototyper som kan testas för nya bränslen och framdrift och vi kan även titta på alternativa lösningar för generatordrift. Ett skarpt projekt vore av stort intresse, säger Simon.