På önskemål från några av våra medlemsföretag om en svensk paviljong på den iranska sjöfart- och offshoremässan Iranimex så kollar vi intresset i vårt nätverk om det finns tillräckligt stort underlag för att arrangera en sådan.
Mässan arrangeras av Rotterdam Ahoy som även äger Europortmässan i Rotterdam.

Vi har preliminärbokat en yta om 42kvm på bästa läge och tar emot bokningar med bindande anmälan enligt först till kvarnprincipen fram t.o.m. första veckan i oktober. Efter detta släpper vi tillbaka ej såld yta till mässan.
För mer information kontakta Eva Errestad, tel. 0706-419932, eva.errestad@smtf.se.
Ytan om 42 kvm får delas upp på högst fyra utställande företag enligt mässans regler. SMTF har i vanlig ordning bakat ihop kostnaderna till ett paketpris för att ert utställande ska bli så smidigt som möjligt. I paketpriset för Iranimex ingår för 1 persons deltagande:

4 nätter på ett bättre hotell
Flyg t/r Dubai-Kish Island med transfer
8 kvm monter komplett med ert tryck samt möblemang, delad loungeyta och förråd
Enklare catering (varma och kalla drycker, tilltugg och snacks)
Kostnad per monter; 9 500 euro.

Förra årets Iranimex var MacGregor enda svenska utställarna. Inga danska företag var närvarande men två norska och flera nederländska företag var på plats. I år satsar man på en dansk paviljong och har etablerat ett samarbete med Maritime Danmark som agenter för Rotterdam Ahoy. Vi tror det finns ett stort värde även för svenska företag att vara tidigt på banan.

Efter att EU-sanktionerna släppts mot Iran har en stor marknad öppnats upp med ett stort behov av modernisering och upprustning. Som ett resultat har nu flera internationella banker (åter)etablerats i landet. Iran har tidigare varit en viktig marknad för svenska företag och det finns stora förhoppningar från båda håll om att affärsrelationerna nu ska komma till liv igen.
Läs Business Swedens rapport om affärer i Iran här.

Utseendet på svenska paviljongen.