Framtidens fritidsbåtsliv – tre spännande seminarier under Västkustens Båtvecka!

 

Båtindustrin i Sverige och jorden runt upplever ett högtryck just nu. Coronapandemin har gjort att fler semestrar hemma och därmed söker nya upplevelser. Samtidigt påverkas båtindustrin av nya utmaningar. De nya båtmänniskorna har helt andra krav på båtar, vill ha fler upplevelser och ställer större krav på miljötänkande. Detta är temat för tre seminarier som presenteras under Västkustens Båtvecka. Bakom seminarierna står Svenskt Marintekniskt Forum och Bengt Wallin på Passion för IRL med stöd av Sweboat.

 

Tisdagen den 9 februari är fokuset på Framtidens fritidsbåtar. Hur kommer de se ut, hur kommer de byggas och hur kommer de driva är något av det som deltagarna kommer prata om. 

 Onsdagen den 10 februari har rubriken Håll skärgården levande. Seminariet fokuserar på nyttjandet av båtarna, hur kommer hamnarna se ut, hur destinationer, upplevelseföretag, restauranger och hotell kommer att utvecklas för att ta hand om de nya gästerna. 

Temat för torsdagens program blir Ett hållbart båtliv. De viktigaste inslagen i bra båtupplevelser är ett rent och levande vatten samt rena stränder och klippor. Talarlistan har en sällan skådad bredd.

 På SMTF:s hemsida anmäler du dig enkelt till ett eller flera av seminarierna. Givetvis är deltagandet fritt.