I två separata uppdateringar ger SMTF en inblick ifrån SMM i Hamburg där vi var på plats från konferensens början till slut. 

Tisdag, 11 september 2018

En vecka efter vår första rapport från Hamburg väljer vi att summera årets SMM som blev en väldigt lyckad mässa med bra tryck i hallarna. Framförallt under tisdagen och onsdagen var det mycket besökare medan det var lite mindre folk på torsdagen och i vanlig ordning väldigt lugnt på fredagen. Utställarna i den svenska paviljongen var överens om att det var hög kvalité på mötena och besökarna.

Företagen i paviljongen i år var av ganska varierande karaktär, både vad gäller huvudsakliga marknader och syfte med utställande på mässan. Gemensamt är dock att allas geografiska kundsegment finns representerade på SMM eftersom den är så pass heltäckande och dessutom internationell. Majoriteten av våra utställare använder sitt utställande som en bas för att bearbeta sina befintliga kunder. Även om mässan är kostsam sparar man in mycket resurser, tid och pengar på att möta så många av sina kunder som möjligt och dessutom under avslappnade och sociala former. Det fanns även andra utställare som ville hitta nya distributörer eller kunder.

SMTF fick även i år väldigt positiv feedback från våra utställare gällande upplägget med hela den svenska paviljongen, inte minst vad gäller service och catering men även kontakten med monterbyggarfirman SPACE Production.

Resultatet är att samtliga utställare utom ett företag har registrerat sig för samma monterstorlek eller större till SMM2020 och att vi bokat upp en ännu större monter till dess på 210 kvm. Vill man ställa ut med oss rekommenderar vi att ni kontaktar oss redan nu så vi kan skriva upp er på intresselistan enligt först till kvarn-principen.

Hälsningar, SMTF

Svenska paviljongen på SMM

 

Tisdag, 4 september 2018.

SMM pågår för fullt och första dagen i paviljongen bjöd på möte med bland annat Business Sweden och Fincantieris strategic procurement officer Michele Zecchin. Fem av våra medlemsföretag är i kontakt med Business Sweden för utvärdering gentemot Fincantieris kravspec.

GreenPilot släppte sin press release med nyheten om en ny metanolmotor redo för marknaden och motorn som är på plats i montern väcker mycket intresse, bland annat från Holländsk press. Läs press release

Rolls Royce släppte också en ny lansering i sin monter Hall.A3.305 om deras nya PM-motor med 360-graders vridbar thruster, se deras informationsfilm här:

 

Vi återkommer snart med återkoppling från några av våra utställare om pulsen på årets mässa.

Hälsningar, SMTF