Den 14 november var SMTF på plats i Sydkorea för ett marintekniskt seminarium med fokus på miljöteknik. Vi presenterade bland annat exempel på det svenska miljötänket och innovation.

Det var i våras som Business Sweden bjöd in SMTF att medverka i en industridelegationsresa till Busan, Sydkorea. Vi tackade ja till möjligheten vilket ledde till att Fredrik von Elern fick chansen att under ett seminarium presentera det svenska miljötänket och hur svenska innovationer bidrar till både förbättrad miljö och ekonomi för brukarna.

Förutom SMTF fanns flera av våra medlemsföretag på plats i Busan, bland andra KraftPowercon och Alfa Laval som berättade om sina verksamheter. Även ABB medverkade i seminariet som också besöktes av Sveriges Ambassadör i Sydkorea. Han uttryckte sig väldigt positivt och ville gärna veta mer om vad Svensk marinteknisk näring har att erbjuda.

Seminariet lockade sammanlagt ett 50-tal besökare från både Sydkoreansk marinteknisk industri och rederinäring och avslutades med en paneldebatt där Alfa Laval, KraftPowercon, SMTF och ABB alla medverkade.