På marknadens begäran är nu utbildningen till Marin Serviceingenjör igång. I mitten av augusti mötte vi förväntansfulla studenter som antagits vid HCB.

Den 20 augusti mötte vi 25 förväntansfulla studenter som antagits till den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen Marin Serviceingenjör vid Högskolecentrum Bohuslän (HCB) i Uddevalla.

Dagen inleddes på HCB med en presentation av Niels Myers som är en av de kursansvariga under utbildningen. Dessutom närvarade Paula Carlson, Marinfloc, och Fredrik von Elern, SMTF, som båda sitter med i ledningsgruppen för utbildningen. Eftermiddagen tillbringades i Lysekil där deltagarna gjorde studiebesök hos två olika aktörer inom branschen, Marinexpress som jobbar mest mot fritidsbåtssektorn och Fridhemsvarv som är Färjerederiets egna varv.

Arbetsmarknaden ser ljus ut för studenterna, som via LIA (lärande i arbete) ute hos företagen får möjlighet att använda sina praktiska färdigheter i skarpt läge, samtidigt som man skapar kontakter som kan leda till anställning.

Under vecka 42 planerar YH-utbildningen att samla alla studenter i Göteborg för maskinlaborationer ombord på M/S Fryken. Tillsammans med HCB arrangerar därför SMTF en aktivitet på tisdag kväll den 16 oktober. Vi välkomnar medlemsföretag att närvara och presentera sin verksamhet samtidigt som ni får chansen att knyta kontakter med framtida marina serviceingenjörer. Är du intresserad av att delta eller vill du ha mer information? Kontakta Fredrik von Elern